Het bleken van tanden kan op 2 manieren:

  • Direct in de mond (powerbleach methode van Britesmile).
    Deze methode gebeurt in de tandartsstoel door een bleekdeskundige. Dit kan een gespecialiseerde bleekassistent of mondhygiëniste zijn. Het begint met een uitgebreide voorlichting over wat U te wachten staat. Daarna worden de lippen en het tandvlees geïsoleerd van alle gebitselementen. Na het aanbrengen van de Britesmile-bleekgel, wordt deze gedurende 20 minuten geactiveerd door te belichten met de bleeklamp. Dit wordt totaal 3 tot 4 maal herhaald.
    Een belangrijk voordeel van deze methode is dat je binnen 2 uur de kliniek verlaat met tanden die tot 9 tinten lichter zijn
  • De thuisbleekmethode.
    Hierbij worden er op een gipsmodel van Uw gebit een onder- en bovenbleeklepel vervaardigd: dit is een heel precies passende siliconenvorm waarin U de bleekgel kan aanbrengen. Afhankelijk van de gekozen concentratie bleekgel (10% of 15 %) moeten deze vormpjes 2 tot 8 uur in de mond worden gehouden.Deze methode duurt totaal 7 tot 10 dagen.

Binnen onze kliniek geven wij de voorkeur aan direct bleken: het is een snelle, veilige en gecontroleerde methode die wordt uitgevoerd door professionals. U mag 2 dagen na de behandeling geen koffie, thee, rode wijn en voedingsstoffen die veel kleurstoffen bevatten, nuttigen. Daarnaast wordt roken ook sterk afgeraden deze 2 dagen. Dit betekent in het geval van het thuisbleken, dat men ruim 10 dagen moet afzien van bovengenoemde producten.

Zoals al eerder vermeld bleken wij met de BriteSmile-methode. Dit is een zeer doorproefde methode uit Amerika. Britesmile maakt gebruik van een bleekgel met een concentratie van slechts 10%, die geactiveerd wordt door licht van een bepaalde golflengte. Door de lage concentratie is deze methode erg veilig met weinig nabezwaren. Zie ook www.britesmile.nl.

Indien U wilt weten of bleken van Uw gebit mogelijk is, moet U in eerste instantie gezien worden door een tandarts of een bleekspecialiste in onze kliniek.

<< terug