Esthetische tandheelkunde betreft het esthetisch verfraaien van een gebit, naar de wensen van de patiënt, waarbij het voorop staat dat de behandeling in zeer nauw overleg met U en zo voorspelbaar mogelijk wordt uitgevoerd.  Bij het bepalen van een plan voor het esthetisch verbeteren van de “smile”, gaan wij niet over één nacht ijs.
Voordat we beginnen met de uitvoering van het plan, zullen wij eerst uitgebreid de wensen van de patiënt inventariseren en de mogelijk- en onmogelijkheden bespreken in 1 of meerdere consulten. Hierbij zijn meestal gebitsmodellen, röntgenfoto’s en digitale foto’s onontbeerlijk.
Met behulp van de gebitsmodellen kan vaak een zogenaamde “mock-up” worden gemaakt, waarmee wij in de mond van de patiënt de toekomstige situatie kunnen laten zien. Bijna altijd zal ook een bezoek aan het tandtechnisch laboratorium, gespecialiseerd in esthetisch werk, volgen. Daar zal o.a. de kleur worden bepaald en extra digitale foto’s worden gemaakt. Dit alles om een zo voorspelbaar mogelijk eindresultaat te kunnen bereiken!